20-jarige aangehouden voor verboden wapenbezit

woensdag 7 juni 2017

Meerssen - De politie heeft dinsdagavond omstreeks 21:30 uur op de jongerenopvang plek (MOP) aan de Heideweg in Meerssen een 20-jarige inwoner van die plaats aangehouden wegens verboden wapenbezit. Hij had een verboden mes en een niet van echt te onderscheiden neprevolver (een zgn. airsoftwapen met bijbehorende munitie) bij zich.

Getuigen hadden gezien dat de jongeman een vuurwapen bij zich had en dit aan andere jongeren die eveneens op de JOP waren, had laten zien. Zij waarschuwden de politie die de man terplekke aantrof, zittend in een auto. Hij volgde de bevelen van de agenten op en gaf genoemde wapens zelf aan de agenten. De man werd aangehouden en ingesloten. In de loop van vandaag werd hij in vrijheid gesteld. In het kader van een snelle afhandeling (de ZSM-methode) kreeg hij een schikkingsvoorstel van 600 euro. Bij betaling van deze boete kan hij verdere strafvervolging voorkomen.

In toenemende mate worden agenten geconfronteerd met jongeren die op straat lopen met nepvuurwapens (speelgoedwapens, airsoftwapens etc.) die zelfs door kenners niet direct van echt zijn te onderscheiden. Mensen voelen zich onveilig en bellen het alarmnummer. Agenten moeten serieus op alle meldingen afgaan, je kunt nooit van te voren inschatten of een wapen echt is of niet.  Politiemensen zijn getraind om snel in te grijpen als er een gevaar dreigt voor de maatschappij. Dat doen zij professioneel en accuraat. Maar als het onmogelijk is om het verschil te zien tussen nep en echt, is een agent genoodzaakt de jongere als vuurwapengevaarlijke verdachte te benaderen. Door de medwerking van de verdachte is het zover gelukkig niet gekomen.

Dreigende situaties op straat

Neem geen (nep)vuurwapens mee op straat. Hierdoor ontstaan dreigende situaties, waarbij burgers zich onveilig voelen en de politie bellen. Als de politie niet het verschil kan zien tussen echt en nep, loop je het risico dat een agent zijn wapen trekt. Dit kan een dramatische afloop hebben.

bron: politie.nl | Categorie: wapen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Maastricht | 112 alarmeringen Maastricht | Goedkoop Tanken in Maastricht | Supermarkten in Maastricht | Weerbericht Maastricht