Vier aanhoudingen na agressief gedrag jegens politie

vrijdag 14 oktober 2016

Maastricht - De politie heeft vrijdagavond vier mannen gearresteerd naar aanleiding van enkele incidenten die zich in de nacht van 11 op 12 oktober in de wijken Wittevrouwenveld en Limmel hadden afgespeeld. Aanleiding voor de politie-inzet die nacht was een melding van huiselijk geweld, waarbij een aantal mensen de inzet van de politie ernstig belemmerde.

Bij de inzet van de politie in de desbetreffende nacht werden agenten geconfronteerd met een aanzienlijke groep mensen die zich agressief gedroeg in hun richting. Om verdere escalatie te voorkomen en de veiligheid voor buurtbewoners en agenten te garanderen, werd ervoor gekozen eerst te investeren in onderzoek naar de vaststelling van de identiteit van de voornaamste verdachten. Op basis hiervan werd door de officier van justitie de aanhouding van twee personen bevolen. Omdat de politie over informatie beschikte dat deze personen vrijdagavond deel uitmaakten van een gezelschap dat aan een feest deelnam en de kans op ernstige verstoringen van de openbare orde aanwezig was, werden enkele tientallen politieagenten ingezet. Daaronder bevonden zich onder meer agenten in het dagelijkse uniform en agenten die op dat moment als lid van de mobiele eenheid werden ingezet.

Uiteindelijk leidde de politieactie tot de aanhouding van in totaal vier mannen, onder wie de twee verdachte personen van wie de aanhouding was gelast. De vier mannen werden aangehouden in een woning aan de Korvetweg in de wijk Limmel. Daarnaast werd ook een hond in beslag genomen op last van de officier van justitie. De aangehouden mannen variëren in leeftijd van 18 tot 42 jaar. 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Maastricht | 112 alarmeringen Maastricht | Goedkoop Tanken in Maastricht | Supermarkten in Maastricht | Weerbericht Maastricht