Verdachte overleden bij aanhouding

dinsdag 20 december 2016

Maastricht - Bij de aanhouding van een man dinsdagmiddag in het winkelcentrum de Brusselsepoort is deze man onwel geworden. De 35-jarige man uit Macedonië is uiteindelijk overleden.

Na een melding dat een verwarde man voor overlast zorgde in het winkelcentrum, ging een patrouille ter plaatse. Deze patrouille, die bestond uit een politieagent en een lid van de Koninklijke Marechaussee, spraken de man aan en vroegen zijn ID-bewijs. Dit verliep rustig.

Direct daarna reageerde de man plotseling agressief en sloeg de Marechaussee meerdere malen. Hierop probeerde de agent en de marechaussee hem onder controle te krijgen en aan te houden, daarbij werd pepperspray gebruikt, waar de man niet zichtbaar op reageerde.

 

Er ontstond een vechtpartij, waarbij de agent en de Marechaussee hulp kregen van drie omstanders. Onder die drie omstanders was ook een agent in burger. Tijdens de aanhouding/vechtpartij raakte de man onwel. De agenten zijn hierop gestart met reanimeren en er werden twee ambulances opgeroepen. Ook voor de Marechaussee werd een ambulance ingezet, deze man raakte licht gewond.

Inmiddels zijn camerabeelden terug gekeken en is gesproken met de beide betrokken agenten en de marechaussee. Uit de beelden en gesprekken is tot op heden niet gebleken dat door deze mensen een verwurging is toegepast. Hoe de man precies is overleden, is nog niet duidelijk. De rijksrecherche is gestart met een onderzoek. 

De 35-jarige man bleek pas recent in Nederland te wonen en gisteren van de Vreemdelingenpolitie een terugkeerbesluit te hebben ontvangen.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Maastricht | 112 alarmeringen Maastricht | Goedkoop Tanken in Maastricht | Supermarkten in Maastricht | Weerbericht Maastricht