Automobilist weer in vrijheid

maandag 8 februari 2016

Maastricht - De man, die zondagavond was gearresteerd kort nadat hij met zijn auto door het carnavalspubliek reed, is maandag weer in vrijheid gesteld.

Uit het onderzoek is inmiddels gebleken dat de man geen kwalijke bedoelingen had. Hij was samen met een vrouw op weg naar een bioscoop. Op de Kesselskade reed hij zich klem tussen het feestende volk, waarbij zijn auto onbedoeld enkele feestvierders raakte. Een deel van het publiek keerde zich tegen de man en belaagde hem in zijn auto. Voor de man was dit reden om door te rijden, zodat hij weg van de menigte kon komen.

Aanwezige politieagenten zagen het incident met feestvierders die ontzet en boos reageerden. Ook zagen zij een vrouw aan een portier van de auto van de man hangen. Alles wees erop dat het om een zeer ernstige situatie ging, waarbij een auto op het publiek inreed met mogelijk gewonden tot gevolg. De politieagenten wilden het incident beëindigen en besloten de auto tot stoppen te dwingen. Daarbij loste één van hen twee waarschuwingsschoten. De bestuurder van de auto was zich daarvan niet bewust en reed door. Hij werd korte tijd later in de bioscoop gearresteerd. Bij het incident op de Kesselskade raakte voor zover bekend niemand gewond.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Maastricht | 112 alarmeringen Maastricht | Goedkoop Tanken in Maastricht | Supermarkten in Maastricht | Weerbericht Maastricht