Maastricht | straatinfo

overval-beroving politie meldingen

Vijf aanhoudingen voor straatroven

overval / beroving

Maastricht - Vijf personen in de leeftijd van 17 tot 20 jaar zijn aangehouden voor straatroven eerder deze maand. Het gaat om drie jonge vrouwen van 17, 19 en 20 jaar en twee mannen van 19 jaar. Ze komen allen uit Maastricht.

In wisselende samenstelling zijn ze verantwoordelijk voor een straatroof opzondagmorgen 28 april omstreeks 02.30 uur op de Grote Gracht te Maastricht ennop 15 mei op de Bloemenweg. Een van de vrouwelijke verdachten (19) bleek ooknog verantwoordelijk te zijn voor een straatroof op 16 mei op de Bloemenweg inMaastricht.

De straatroof van 28 april werd geregistreerd door bewakingscamera's die daarzijn geplaatst. Twee passerende 16-jarige fietsters werden tot stoppengedwongen. Een van hen werd mishandeld enhaarfiets en GSM werden afgenomen. Deverdachten reden kort na de straatroof weg in een kleine personenauto waarvanhet kenteken door getuigen werd genoteerd.

Telefoon

De mobiele telefoon is door de recherche teruggevonden bij een heler.Een van de mannelijke verdachten maakte daarnaast ook gebruik van een GSM dievan diefstal afkomstig was. Het toestel werd in december gestolen in een caf inde binnenstad van Maastricht en is inmiddels terug bij de eigenaar.

Camerabeelden

Aan de hand van de camerabeelden en getuigenverklaringen konden op 15mei vier verdachten worden aangehouden. Zij werden voorgeleid aan derechter-commissaris.

Slagwapen

Bij destraatroof op 16 mei op de Bloemenweg in Maastricht overviel een19-jarige vrouwelijk verdachte, samen met een andere verdachte (19), rondmiddernacht een 19-jarige studente. Daarbij werd het slachtoffer meerdere malenmet een slagwapen op het hoofd geslagen. Een getuige zag dit en gooide vanaf eenhoger gelegen verdieping een keukenapparaat naar beneden om de overvallers telaten schrikken. Dit werkte en de verdachten gingen ervandoor. Ze hadden enkelepersoonlijke spullen van het slachtoffer buitgemaakt.

Soortgelijke berichten

Negen aanhoudingen in onderzoek straatroven
Leeuwarden

Vijf aanhoudingen op school
Hoofddorp

Vijf aanhoudingen na schietincident
Rotterdam

Vier aanhoudingen voor serie straatroven
Alphen Aan Den Rijn

Vijf aanhoudingen mishandeling
Purmerend

Stekkenkwekerij opgerold; vijf aanhoudingen
Doetinchem

Aanhoudingen na schietincident
Lelystad

Aanhoudingen na brandstichting
Voorburg

Vijf aanhoudingen na conflict
Hoofddorp

Vijf aanhoudingen na inbraak
Ijmuiden

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio