Maastricht | straatinfo

overige politie meldingen

Notoire oplichter opgepakt

overige

Maastricht / Urmond - De politie heeft deze week een 36-jarige man uit Sittard aangehouden voor meerdere oplichtingszaken. Hij heeft hotels opgelicht voor vele duizenden euro's en was ook landelijk actief.

De man verbleef wekenlang samen met zijn 34-jarige vriendin inhotels in Maastricht en Urmond en wist telkens onder de betaling uit te komenmet slimme smoesjes. Ze maakten gebruikten van luxe kamers, roomservice endiner. Hij liep afgelopen maandag tegen de lamp bij een hotel in Maastricht toende eigenaar het niet vertrouwde en de politie waarschuwde. Bij dat hotel had hijinmiddels een rekening van 9000 euro open staan. Agenten ontdekten vervolgensdat hij ook gezocht werd voor oplichting van een hotel in Urmond, daar was nogeen bedrag 3500 euro niet betaald.

Landelijk actief

De verdachte opereerde ook landelijk. Zo werd hij nog gezochtvoor een taxirit van 1200 euro die hij niet betaalde aan een taxibedrijf in deomgeving van Utrecht. De politie inventariseert of er elders in het land ookaangiftes tegen de man zijn gedaan en neemt deze mee in het onderzoek.

Ingesloten

De 36-jarige man is donderdag voorgeleid aan derechter-commissaris die hem in bewaring heeft gesteld. Ook de 34-jarige vriendinvan de man is opgespoord en aangehouden. Zij is inmiddels in vrijheid maarblijft verdachte en moet zich voor de rechter verantwoorden.

LZ 2014084880

Soortgelijke berichten

Oplichter gehandicapten en bejaarden opgepakt
Shertogenbosch

Oplichter actief
Edam

Oplichter aangehouden
Amersfoort

Oplichter actief
Ijmuiden

Notoire wegmisbruiker hard aangepakt
Aalten

Notoire winkeldief aangehouden
Raamsdonksveer

Oplichter slaat toe
Tilburg

Notoire verkeersovertreder moet rijbewijs inleveren
Breda

Heterdaad aanhouding drie notoire inbrekers
Hilversum

Oplichter aangehouden dankzij getuigen
Haarlem

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio