Aanhoudingen voor online bedreiging en opruiing

donderdag 24 maart 2016

Maastricht - De politie heeft donderdagochtend twee personen in Maastricht aangehouden voor online bedreiging en opruiing. Het gaat om een 21-jarige vrouw uit Maastricht en een 59-jarige man uit Maastricht.

Beide verdachten hebben mensen via social media opgeroepen tot het plegen van strafbare feiten in het kader van de opvang van vluchtelingen in Maastricht. Over dit onderwerp vindt donderdagavond een bijeenkomst plaats die door de gemeente Maastricht wordt georganiseerd voor bewoners van de wijken Malberg en St. Pieter, die hiervoor persoonlijk zijn uitgenodigd. De man en vrouw zijn aangehouden voor opruiing. Bij de vrouwelijke verdachte is daar ook de verdenking van bedreiging bijgekomen. De politie heeft signalen gekregen over deze bedreigingen. De politie kijkt actief mee op social media als het gaat om bedreigingen en het oproepen tot het plegen van strafbare feiten.Uiteraard is het toegestaan om je mening te geven of je online uit te spreken over de opvang van vluchtelingen, maar dit mag niet samengaan met strafbare feiten, bedreigingen of opruiing. Wanneer de politie deze signalen krijgt wordt hier actie op ondernomen, en kan er een aanhouding volgen. Een mondelinge bedreiging is strafbaar, evenals een online bedreiging. De verdachten zitten vast op het politiebureau en zullen in verzekering worden gesteld. De politie sluit niet uit dat er in dit verband meerdere personen worden aangehouden.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Maastricht | 112 alarmeringen Maastricht | Goedkoop Tanken in Maastricht | Supermarkten in Maastricht | Weerbericht Maastricht